HÁDZANÁ: Najbližšie k finále Košice, Prešov zaváhal

20.04.2011 Celý región

Zľava: Ľubomír Ďuriš z Považskej Bystrice a František Boháč z Košíc inkasuje gól v druhom semifinálovom zápase 1. MHK Košice - MŠK Považská Bystrica play off hádzanárskej extraligy mužovFoto: SITA/Ivan Fleischer BRATISLAVA 20. apríla (WEBNOVINY) - Druhé semifinálové stretnutia play-off hádzanárskej extraligy mužov sa skončili jednogólovými víťazstvami domácich tímov. Hráči 1. MHK Košice potvrdili sobotňajšiu výhru z Považskej Bystrice triumfom aj v domácom prostredí, keď nad družstvom MŠK zvíťazili tesne 23:22 a zvýšili vedenie v sérii na 2:0. Košičanov delí od postupu do finále už len jedno víťaztvo.

Prekvapenie sa zrodilo v Nových Zámkoch, kde si domáci HC Štart poradil s Tatranom Prešov 29:28. Vyrovnaním stavu série na 1:1 si Novozámčania zabezpečili, že v semifinále privítajú úradujúceho slovenského šampióna ešte raz pred vlastnými divákmi.

Tretie súboje semifinálových sérii sú na programe v sobotu 23. apríla na považskobystrickej, resp. prešovskej palubovke.

Súhrn výsledkov stredajších druhých stretnutí semifinále play-off extraligy mužov v hádzanej (hrá sa na tri víťazstvá):

1. MHK Košice - MŠK Považská Bystrica 23:22 (11:9) - stav série: 2:0
Najviac gólov: P. Hruščák 6/1, Farkašovský 5, Guzy 4 - J. Kozák 6, Adamčík 5, Firit 4
Pok. hody: 2/1 - 3/3
vylúčení: 3 - 2
rozhodovali: Sivák a Dvorský
200 divákov
 
Aj v druhom stretnutí semifinálovej série medzi Košicami a Považskou Bystricou boli úspešnejší východniari. Domáci sa však museli poriadne zapotiť a o ich triumfe sa rozhodlo až v samotnom závere. Od začiatku to bol vyrovnaný zápas a najmä v druhom polčase sa Považania neustále doťahovali na svojho súpera. Ešte v 47. min svietil na svetelnej tabuli stav 18:18. Košičania hnaní domácimi tribúnami však lepšie zvládli záver duelu a hoci len o jediný gól, pripísali si druhý triumf v sérii hranej na tri víťazstvá. Tretie meranie síl je naplánované na sobotu na Považí.

HC Štart Nové Zámky - Tatran Prešov 29:28 (16:13) - stav série: 1:1
Najviac gólov: Rábek 10/1, Kurka a Tůma po 4 - Sobol 7, Tumidalský, Krištopans, Michal Urban, T. Mažár a Mazúr po 3
Pok. hody: 4/3 - 4/3
vylúčení: 3 - 2
rozhodovali: J. Ondogrecula ml. a Baďura
800 divákov
 
Bol to zápas hodný play-off. Obe družstvá hrali s veľkým nasadením a striedali sa vo vedení. Na konci prvého polčasu sa domáci najmä vďaka výbornému brankárovi Fabiánovi odpútali od súpera na rozdiel troch gólov. Aj v druhom polčase si Novozámčania udržiavali niekoľkogólový náskok, no Prešovčanov nedokázali "doraziť". Napokon však v závere predsa len uspeli a tešili sa z najtesnejšieho víťazstva nad úradujúcim majstrom 29:28.
 

Vyberte región